“Verdens hårdeste cykelløb” er efterhånden en fortærsket frase. Men efter at have set SRMR-dokumentaren “Wild horses – The story of the first PEdAL ED Silk Road Mountain Race” forstår man hvorfor ordene flittigt benyttes til at beskrive netop dette løb.

    Rytterne skal igennem 1.700 kilometer og over 26.000 højdemeter i det utilgivende, øde, kirgiske terræn. Vejene er smadrede og vejret er vanvittigt, så rytterne skal kæmpe med alt fra hedeslag til snestorme med hagl så store som golfbolde.

    Dokumentaren skildrer Silk Road Mountain Race 2018, den første udgave af løbet nogensinde. Billederne af både den barske natur og rytternes lidelse taler for sig selv. Samtidig fortælles historien nøgternt og til tider halvpoetisk, men uden at det kammer over i prætention, sådan som det har tendens til at gøre i bikepacking-videoer.

    Se den flotte dokumentar her:

    Læs mere om Silk Road Mountain Race, som afholdes igen i 2019, her: https://www.silkroadmountainrace.cc/