Du behøver ikke nødvendigvis rejse langt for at deltage i bikepackingløb. Du kan få stillet væddeløbslysten her i Danmark ved flere forskellige lejligheder

  I takt med at bikepacking bliver stadig mere populært, dukker flere og flere bikepackingløb op i hele verden. Også her i Danamrk. Her er en oversigt over bikepacking ræs inden for landets grænser, så du kan få stillet din lyst til at cykle og sove om kap med stopuret, (næsten) uden at rejse uden for landets grænser.

  Denmarkacross

  Foto: http://denmarkacross.blogspot.com/p/route.html

  Danmarks originale bikepackingløb. Grundlagt og afviklet af den garvede bikepacker, Casper Ortvald, som i øvrigt blogger om bikepacking på hjemmesiden baretohjul.blogspot.com. Ruten fører dig kystnært 1350 kilometer rundt i de fleste danske landsdele. Dato og tilmeldingsoplysninger for 2019 er endnu ikke offentliggjort. Hvis det er muligt i forhold til arbejde og ferie, står undertegnede på startlisten i 2019.

  Tilmeldingen for 2019 er endnu ikke åben. (Faktisk er det ikke offentliggjort, om løbet afholdes i 2019. Men vi krydser fingre!)
  Pris: Gratis En selvvalgt øl overdrages til løbsarrangør Casper Ortvald ved start. 750 DKK depositum indbetales, men refunderes på 4. dag. Dette for at sikre, at de begrænsede pladser ikke besættes af ryttere, der ikke dukker op.
  Læs mere om Denmarkacross

  Round Denmark Bike Race

  Foto: http://www.rounddenmarkbikerace.dk/route.html

  Round Denmark Bike Race er mere landevejsorienteret end Denmarkacross. Løbet byder på i alt 1900 kilometer. Heraf består 1890 kilometer af asfalt, mens lidt mere end 100 kilometer af ruten følger grusveje. Ifølge løbsarrangørerne selv er løbet perfekt for erfarne cyklister, som gerne vil prøve kræfter med bikepackingræs. Med andre ord er det en god idé er det et oplagt løb for dig, der aldrig før har prøvet kræfter med unsupported bikepacking-løb – men det kræver en vis fysisk kondition at gennemføre. I 2018 gennemførte 8 af 16 ryttere løbet. Der var både britter, amerikanere, australiere og en canadier. Men ingen danskere. Lad os ændre på den kedelige demografi i 2019, og få nogle landsmænd med i Round Denmark Bike Race’s Hall of Fame!

  Tilmeldingen for 2019 er åben.
  Pris: 1.725 DKK
  Læs mere om Round Denmark Bike Race

  Transcimbrica

  Foto: https://transcimbrica.wordpress.com/

  Det må være en ualmindelig historieinteresseret bikepacker, der har grundlagt løbet Transcimbrica. Internettet er sparsomt med informationer omrking navnet “Cimbrica”. Men det er åbenbart det navn, Jylland er gået under for 2000 års tid siden, dengang territoriets beboere kaldtes “kimbrerne”, og fik særligt romerne til at ryste af skræk. Løbet starter den 9. marts klokken 00:01 på en café i Hamborg. Så der er lagt op til en kølig affære, der kræver kimbersk hårdførhed. Herefter går ruten nordpå til Skagen og derefter retur til Hamburg. I alt 1339 kilometers rute. 81% asfalt, 19% grus.

  Tilmeldingen for 2019 er åben. Men de 42 tilgængelige pladser er allerede besat. Men du kan skrive dig op på ventelisten på løbets hjemmeside.
  Læs mere om Transcimbrica