Arrangørerne bag Silk Road Mountain Race er klar med ruten for 2019. Og den tager deltagerne igennem endnu mere afsidesliggende dele af Kirgistan, end den gjorde i 2018.

Silk Road Mountain Race (SRMR) er et helt spædt bikepackingløb. I august 2018 blev første udgave afholdt, og allerede nu har løbet opnået et omdømme som en slags nyklassiker. Faktisk var det som om, Silk Road Mountain Race havde et harskt renommé allerede inden, det var blevet afholdt. Der var da også grunde nok til at frygte Silk Road Mountain Race.For det første byder løbet på 27.000 højdemeters klatring i løbet af den 1700 kilometer lange rute. Derudover afholdes det i en af Asiens mindst berejste afkroge, Kirgistan. Et bjergrigt land grænsende til Kina, berygtet for udiplomatiske ex-sovjetiske grusveje, enorme øde områder og et usamarbejdsvilligt klima (deltagere fra 2018-udgaven rapporterede om temperaturer imellem alt fra +40 grader til -10.).Det er kun tre måneder siden, første udgave af løbet blev afholdt. Men allerede nu er løbsarrangørerne klar med ruten for næste års udgave. Og selvom ruten er marginalt kortere samt byder på marginalt færre højdemeter, er ruten ikke blevet lettere siden sidst. For i stedet tager løbet i 2019 deltagerne ud i endnu mere øde og afsidesliggende områder, end det gjorde i 2018.

Silk Road Mountain Race samarbejder i 2019 med rutteplanlægningstjenesten komoot. Derfor skal du et smut forbi koomoots hjemmeside, hvis du vil kende detaljerne om ruten.

Vil du vide mere om Silk Road Mountain Race, kan du besøge bikepackingløbets officielle hjemmeside.

Tilmeldingen til Silk Road Mountain Race åbner 1. december 2018. Sidste år forsvandt pladserne hurtigt, og siden er hypen omkring løbet kun blevet større. Så du skal være hurtigt ude, hvis du vil sikre dig et startnummer.